toplekhusetny

Våra Kurser

Med start en vecka före midsommar 2016 bjuder Näässamfundet på ett kursprogram med musik, dans, lek och mycket mera.

Dagkurserna pågår kl 9 till 16 och är mellan två och sex dagar långa. Lunch ingår i priset. För en genuin Nääsupplevelse rekommenderar vi att du som går kurs dagtid, kombinerar med kvällskurs i dans i Lekhuset. Du får chansen att lära dig de danser som länge haft en speciell plats på Nääs, liksom folkdanserna som visas upp vid midsommarfestligheterna. Det spelar ingen roll om du dansat förut, här är det dansglädjen som kommer i första rummet.

Kvällskursen pågår i åtta dagar och är kostnadsfri för dig som är medlem i Näässamfundet (150:-/år). Går du en dagkurs är du automatiskt medlem. Du kan bo och äta i den vackra miljön på Nääs under kurstiden.

Sedan 1966, då slöjdlärarseminariet upphörde, har Näässamfundet hållit igång traditionen med sommarkurser och midsommarfirande på Nääs. I takt med tiden är vårt mål att erbjuda ett utbud som bevarar de klassiska sånglekarna och danserna, samtidigt som nya influenser får ta plats.

Familj med många intressen? Du kanske vill komplettera dansandet med något för handen? I Slöjd & Byggnadsvårds Kurskalendarium hittar du fler kurser för både barn och vuxna. Detaljerad info om varje kurs får du genom att gå in  på slojdochbyggnadsvard.se och sidan Kurskalendarium.